Virtualizació de servidors de fax

Introducció a la virtualització

En un context informàtic, la virtualització és la creació (a través de programari) d'una versió virtual d'algun recurs tecnològic, com pot ser una plataforma de maquinari, un sistema operatiu, una clau de memòria o altres recursos de xarxa. Així doncs, la virtualització representa una abstracció de recursos físics, la qual cosa permet disposar de diverses màquines virtuals en una màquina física, compartint els recursos d'aquesta amb entorns múltiples.

En la virtualització, el maquinari, CPU, RAM, servidors de fax o discs durs són transformats en programari per crear una màquina virtual completament funcional i autònoma. Aquesta és capaç d'executar el seu propi sistema operatiu amb les seves pròpies aplicacions com si es tractés d'un ordinador real.

A través d'una consola es pot gestionar virtualment de manera remota els diferents recursos com si aquests estiguessin instal·lats físicament en cadascun dels equips creats.

Virtualització del Fax

Telecon ofereix solucions de Servidor de Fax les quals poden ser instal·lades en una màquina virtual sense maquinari integrant el fax (com targetes de fax) amb la seva xarxa de Veu sobre IP .

El Fax sobre IP, a través de la virtualització de la targeta de fax que ofereix el software Dialogic Brooktrout SR140, aprofita la seva plataforma VoIP fax dotant a les seves aplicacions les funcions de fax sense necessitat de tenir targetes de fax ni mòdems.

Avantatges de la virtualització de fax
 

  • Reducció del cost que suposaria tenir un sistema de servidor de fax en un 40%
  • Consolidació de càrregues de treballs tant presents com futures
  • Possibilitat d'incorporar nous serveis i funcionalitats de forma més ràpida
  • Continuïtat assegurada de l'operativa del negoci
  • Reducció de les emissions de CO2 gràcies a l'eliminació del paper

Funcionament tècnic dels servidors de fax virtuals

Tècnicament, la virtualització dels servidors de fax consisteix a inserir una capa de programari en una plataforma maquinari. El programari crea un entorn informàtic simulat, la màquina virtual, que és capaç de allotjar un sistema operatiu que funciona com si estigués instal·lat en una plataforma física.

Virtualizació servidors de fax

Cada màquina virtual és en realitat un sistema complet i amb totes les funcionalitats existents totalment compatible amb tots els sistemes operatius, aplicacions i drivers de l'estàndard x86. Un monitor anomenat hypervisor s'encarrega de distribuir els recursos de manera dinàmica i amb total transparència, eliminant potencials conflictes permetent així que diferents sistemes operatius poden funcionar de forma concurrent en un ordinador físic i compartir recursos de maquinari.

Per a més informació de la virtualització dels servidors de fax, contacti amb Telecon.

Accés al Formulari informació Virtualizació Fax

Contacti aquí amb TBS - Telecon Business Solutions del Grup Telecon per a més informació.

També pot contactar a través del nostre telèfon central d'Informació:

Contacte amb TBS del Grup Telecon. Solucions de digitalització i gestió de documents. Servidors de Fax.